četrtek, 5. januar 2012

HOTEL ZA ŽUŽELKE

Kako naprej?
Glede na odlične odzive na šolski ekovrt  s strani učencev, staršev in učiteljev smo se na šoli odločili, da v projekt ob učencih PPVI v sklopu tehniških dni vključimo tudi učence 2. in 3. triade. Učenci so se pod mentorstvo učitelja Bena Urbiča odločili, da bodo v sklopu šolskega ekovrta zgradili hotel za žuželke in nekaj ptičjih HIŠIC.

Zakaj hotel za žuželke?
Koristne žuželke uničijo večino škodljivih žuželk in poskrbijo za naravno ravnotežje v vrtovih. Starih dreves in grmov, ki so primerna mesta za odlaganje jajčec, v mnogih vrtovih ni več, zato so koristne žuželke ogrožene na izumrtje. Hotel za žuželke je primerno skrivališče za divje ose in čmrlje, zavetišče pa nudi tudi drugim žuželkam in tako poskrbi za naravno ravnotežje med insekti.

Kako je potekalo delo?
Učenci 8. in 9. razredov so v času od 10. 10. – 14. 10. 2011 pridno načrtovali in izdelovali hotel za žuželke in krmilnice, en dan pa so se jim pridružili tudi učenci 5., 6. in 7. razredov. Razen priprave temeljev za hotel in HIŠICE je večina dela potekala v tehniški učilnici. Učenci so pridno in vestno pomagali po svojih močeh in počasi so se videli obrisi bodočih pridobitev šolskega ekovrta. Vsi so se že veselili zadnjega dne, ko bodo hotel in krmilnice pripravljene za sprejem prvih gostov. V petek so potekala še zadnja kozmetična dela  in sama  postavitev.

Kaj pa rezultati?
Učenci so pod taktirko vodje tehniških dni Bena Urbiča svoje delo opravili več kot odlično, za to jim člani eko krožka iskreno čestitamo. 

david ivačič, mentor

FOTO UTRINKI ... 

SOBA ZA ČMRLJE :)

PTIČJE HIŠICE



PRIPRAVE NA "VIŠINSKA" DELA :)

VIŠINSKA DELA I.

VIŠINSKA DELA II.

ENA GASILSKA :)

POSTAVLJANJE HOTELA I.

POSTAVLJANJE HOTELA II.

UREJANJE SOB I.

UREJANJE SOB II.

VELIKO POZORNOSTI JE BILO POSVEČENO UPORABI NARAVNIH MATERIALOV IZ DOMAČEGA OKOLJA

MANJŠA POŠKODBA :)

MAKRO

KONCENTRACIJA NA VIŠKU

TIMSKO DELO

ŠE MALO PA KONČANO
ZADNJI POPRAVKI
KONČANO!!!
OPIS APARTMAJEV :)


HOTEL SI JE Z ZANIMANJEM OGLEDALA GOSPA RAVNATELJICA
FOTO : BENO URBIČ


P.S.: O zasedenosti hotela bomo poročali v pomladanskih mesecih. Bivanje za vse žuželke je v teh recesijskih časih brezplačno :)

5 komentarjev:

  1. Zelo lepo in tudi koristno, vsaka vam čast. Škoda, da niste opisali posamezne hiše za žuželke in njih polnitev. Vse eno pa je izredno lepo. Čestitam vsem, posebno mentorju. Le tako naprej !

    OdgovoriIzbriši
  2. Bomo dodali še opis posameznih apartmajev:)LP

    OdgovoriIzbriši
  3. Zanima me, kaj seje čez leto dogajalo in, če so se naselile te različne žuželke v vašem hotelu. Pa kakšna fotografija bi bila dobrodošla. Sicer pa zelo lepo in premišljeno narejeno. ;)LP

    OdgovoriIzbriši
  4. zadnjič sem na TV videla zelo na hitro "Hotek za žuželke"......vendar ne vsega.....hvala vam za nazoren prikaz.....tudi pri nas ga bomo naredili in postavili v vrt......h v a l a

    OdgovoriIzbriši